Jagt i Montana - Kultur- og Livsstil af en Montana Tradition

Jagt er lige så meget en del af Montana livsstil cowboystøvler og bøfler. Det er en grundlæggende vævning i vores sociale netværk og de fleste Montanans betragtes som en overgangsrite. Forestil virksomheder lukker for at imødekomme deres ansattes jagt hysteri, og skolerne bliver mere lempelig om tardies og fravær under jagt sæson.

canada goose dame Ja, vil et hurtigt blik på de kofangeren klistermærker og nummerplader på lastbiler i Montana hurtigt belyse stedet for ærbødighed, at jagt nyder i denne tilstand af, som en af ​​mine venner, så rammende kalder det, "Huntana". Og i virkeligheden, en af ​​mine foretrukne restauranter stolt tjener 'Montana Surf n Turf', som er et måltid af regnbueørred og bøfler.

Ikke at være begrænset til blot hjorte jagt, stalking den snu spil i Montana byder på en næsten endeløs forsyning af valgmuligheder, og omfatter en bred vifte af dyr, såsom elg, elge, hjorte, bighornfår, bøffel, Canada Goose, fasan, kildeørred, vilde kalkun, ryper; listen bliver ved og ved.

Dem, der planlægger det rigtigt kan lovligt jage perioden september til november. De drage fordel af denne mulighed ved at optage buejagt i tillæg til den traditionelle riffel eller haglgevær jagtmetode. Der er en ekstra appel til buejagt, fordi det starter i begyndelsen af ​​september, når vejret er som regel lidt mere tålelig. Riflen jægere vil generelt have til at trodse nedenfor frostgrader og frisk sne til at lande deres kill. Men i virkeligheden sneen giver dem en ekstra fordel i sporing. Så disse sjæle beder om en tidlig snefald i Montana er uden tvivl jægere eller skiløbere.

Da jeg kom til Montana, bemærkede jeg vandrette brædder på tværs af mange tærskler og garager. "Det er til at hænge rådyr fra," var min mand afslappet svar. Jeg var rystet. Tanken om dyrekroppe hængende tilfældigt rundt i nabolaget gjorde mig nervøs. Sikker nok, i oktober og november er der de var; det store spil kroppe, som jægernes "trofæer" hængende i en stolt og trodsig display. Mange storvildtjægere lade dem hænge i op til fem dage til at helbrede kødet og reducere "gamey" smag. I Montana, mange garager og skure dobbelt så super-størrelse køleskabe i jagtsæsonen: denne tid af året temperaturerne normalt holde sig under 40 grader.

barbour jakke herre En af mine venner er strengt forpligtet til fuglejagt. Han vil skyde nogen form for fjerkræ han kan få sine seværdigheder på, det være sig ænder, Canada Goose, fasaner, ryper eller vilde kalkun. Han er dog mere kræsne i, hvad han vil spise. Han foretrækker fasan over alt andet. Da jeg spurgte, hvad han gør med fuglene, han dræber og er ligeglad at spise, han så veltalende udtalte: "Jeg sørg for at de får spist af noget." Det betød primært venner, familie, naboer og deres kæledyr. Hvor ædelt. Hans kone er ligeglad for at spise nogen form for fuglevildt, så der præsenterer sit eget mærke af uenighed blandt hans husstand. Stadig, de fleste lørdag morgen han bevogter bredden af ​​floden, haglgevær i hånden, venter på den uforsigtige fugl til at vandre med.

Storvildtjagt synes at være mere altopslugende til det store spil jæger. Tidligt på sæsonen, vil mange jægere videregive perfekt gode kills, venter på 'big kill ". Jeg har min mistanke, om de rent faktisk holder off for 'big kill «eller blot malkning jagt udflugter for alle de er værd. Ægtefællerne derhjemme er benævnt »jagt enker, mens de tålmodigt venter på deres anden halvdel til at få det ud af deres system. Så snart den magiske sætning er sagt, "Dette er din sidste weekend! Må ikke komme hjem, indtil du får noget," de på en måde, ganske mirakuløst jeg ville sige, bringe hjem et dyr, det være sig elg eller hjort eller elg eller hvad der kræves for at fylde deres jagt tag. Dyrene er sandsynligvis mere nervøs mod slutningen af ​​sæsonen, når jægerne, der ikke har fyldt deres tag endnu vil skyde på alt, der krydser deres vej.

barbour jakke dame Alle har deres kød præferencer. De fleste af mine venner er ligeglade for vildt, men foretrækker elg eller bøffel til hjorte. De har forskellige måder at tilberede vildt, og interessante måder at skjule smagen af ​​mere vildtagtig smag kød, de ikke kan lide. Da min far kom på besøg, jeg gjorde ham til en ægte Montana Moose Meatloaf, som han billethajer som et af højdepunkterne i hans rejse. Nogle af mine venner selv prale, at de ikke har haft til at købe rødt kød i butikken i årevis.

Jeg gjorde min første Tank sidste efterår i Lolo National Forest. Min overgangsrite var høflighed af en lille doe som spillede sin rolle i den cyklus af liv til at fodre min vens familie. Da jeg ikke er en stor fan af vildt, min særlige fryser indeholder elg, buffalo og elg høflighed af andre vens generøsitet, da jeg ikke dræbte nogen af ​​dem.

Den Lolo National Forest er en to-million-acre rekreative legeplads, med over 700 miles af vandrestier, over 100 navngivne søer og fem floder, og mere end 60 arter af store pattedyr, så når vi siger, at vestlige Montana er i sandhed din udendørs rekreative paradis, så mener vi det! For dem af os, der har det privilegium at leve her, har vi den luksus at blot vandre ud i vores 145.552 square mile "baghave" til at nyde denne rekreation helst vi ønsker. Du kan simpelthen ikke sætte en pris på det, det er helt sikkert!